Nieuws

Het KNKV kan ook komende jaren rekenen op Push Braces

Het KNKV werkt ook de komende twee jaar samen met Nea International. Het Nederlandse bedrijf levert al sinds 2007 naar volle tevredenheid gewrichts- en spierondersteunende braces (Push braces en Push Sports braces) aan de nationale selecties.
Het KNKV werkt ook de komende twee jaar samen met Nea International. Het Nederlandse bedrijf levert al sinds 2007 naar volle tevredenheid gewrichts- en spierondersteunende braces (Push braces en Push Sports braces) aan de nationale selecties.

“Wij werken bij voorkeur binnen de zogenaamde gouden driehoek van sport, kennisinstellingen en bedrijfsleven”, vertelt Rob Müller, directeur van Nea International. “In de samenwerking met het KNKV en zijn medische staf ontmoet Push de aanwezige sportgeneeskundige kennis en verkrijgen we  terugkoppeling van onze nationale toppers. De feedback die wij ontvangen helpt ons in het optimaliseren van onze producten. Waar kansen gezien worden, pogen we tot innovaties te komen. Het effect is winst in het adequaat beschermen tegen sportblessures of de route naar herstel, binnen zowel de topsport als de breedtesport.”

Braces helpen om blessures te voorkomen

Korfbal is een dynamische en daarmee blessuregevoelige sport: de enkels zijn kwetsbaar. Daarom spelen de spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal verplicht met enkelbraces en worden ook Nederland U19 en Nederland U17 voorzien van de enkelbraces van Push dat naast enkelbraces ook tal van braces voor andere gewrichten aanbiedt.

Professor Frank Backx, voorzitter van de medische commissie van het KNKV: “Door het dragen van een enkelbrace verklein je niet alleen de kans op een enkelverzwikking, ook beperk je hiermee de schade mocht je toch je enkel verstuiken. Door een enkelbrace te dragen werk je actief mee aan het voorkomen van blessures.”

Official Supplier & Sponsorships

  • FIFPRO
  • logo-knkv-2020
  • logo-dutch-gymnastics-2020