Elze Geurts

  • 24 Leeftijd
  • 165 Lengte
  • 58 Gewicht
  • 1995 Geboren

Elze draagt de Push Sports Polsbrace en Enkelbrace 8

Elze Geurts is turnster in hart en nieren en beoefent de sport al sinds haar negende op hoog niveau. Ondanks haar talent is Elze een echte laatbloeier. Afgelopen jaar maakte zij onderdeel uit van de Oranje Selectie waar ze heeft meegedaan aan het selectietraject richting de EK en WK. Elze heeft altijd goed op haar lichaam gelet tijdens haar intensieve trainingsprogramma.

round 
620 Energy
power 
220 Power
borders elze_profile 
speed 
933RPTS Activity
clock 
00:25:03 Duration
Wat maakt turnen voor jou speciaal?

“Wat ik heel leuk vind aan turnen is dat er geen limiet op zit. Als je denkt alles te kunnen, dan leer je een extra draai of salto of landing. Dat maakt alles weer nieuw en spannend. Er zijn altijd nieuwe doelen die je kunt behalen.”

Hoe zien jouw trainingen er nu uit?

“Ik ben nu wedstrijdfit aan het raken. Dat wil zeggen alles wat ik op de training kan ook in de wedstrijd kan toepassen. Als je echt goed wilt zijn dan moet je een oefening 300 keer kunnen herhalen en precies zo tijdens een wedstrijd doen. We gaan nu heel gericht aan het trainen op de uitvoering.”

Hoe vaak train je nu?

“Ik train 5 á 6 keer in de week. Dat doe ik al jaren dus ik ben gewend dat er veel van mijn lichaam gevraagd wordt. Turnen is een sport van continue herhalen. Dan is het belangrijk om goed voor je lichaam en voor de juiste ondersteuning te zorgen.”

Welke braces gebruik je tijdens trainingen?

“Tijdens trainingen draag ik de Polsbrace voor sprong en balk onderdelen en de Enkelbrace 8 voor de springtoestellen. De braces zorgen voor extra ondersteuning en blessures te voorkomen. Ik vind het vooral belangrijk dat ze comfortabel zitten en de impact op mijn lichaam goed opvangen.”

Hoe heeft de Polsbrace geholpen in jouw sportbeoefening?

“Ik ben 24 jaar, dat is voor de turnsport al redelijk op leeftijd. Daarnaast zijn de onderdelen waar ik goed ben - sprong en vloer – intensieve belasting op je lichaam. Sinds 2-3 jaar gebruik ik een Polsbrace en Enkelbrace 8 om die impact te verminderen. Ik ben meer wedstrijden gaan doen en dat zorgt voor meer belasting. Zo blijf ik blessures voor en kunnen we de piekbelasting omhoog brengen.”

icon_turnen 
Turnen Specialiteit
medal_big
Meerkampfinale Universiade Gwangju 2015
3e op sprong NK 2018
Reserve WK team Doha 2018
Prestaties

FOURNISSEUR OFFICIEL ET PARRAINAGES

  • FIFPRO
  • logo-knkv-2020
  • logo-dutch-gymnastics-2020