Nieuws

Kick-off en ondersteuning Drake Football Study

Op 16 oktober vindt in Arsenal’s Emirates stadion het symposium The Health Challenges in Professional Football plaats. Tijdens dit symposium vindt de kick-off plaats van de studie ‘Health perspectives of the transitioning professional footballers: the longitudinal Drake football study’.
Op deze kick-off behandelen diverse sprekers onderwerpen in het kader van fysieke en mentale gezondheid van profvoetballers. Onder meer Marco van Basten (AFC Ajax | AC Milan | Nederlands Elftal), Dr. Gary O’Driscoll (Arsenal FC), Vincent Gouttebarge (FIFPro | Amsterdam UMC) en Edwin Goedhart (KNVB) komen aan het woord. Push Sports is op 16 oktober met een stand aanwezig op deze kick-off. Meer informatie over deze kick-off?

Het komende decennium zullen onderzoekers van onder andere FIFPro en Amsterdam UMC uitgebreide epidemiologische informatie verzamelen van ten minste 200 voetballers uit Finland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Dit tienjarige project, de meest omvangrijke studie in zijn soort, wordt gefinancierd door The Drake Foundation en uitgevoerd door Amsterdam UMC en Mehiläinen NEO Hospital in Turku, Finland. De onderzoekers volgen onder andere veranderingen in de mentale gezondheid, slijtage aan het hart en de gewrichten en blessures aan het hoofd. Push Sports heeft wetenschappelijk onderzoek hoog op haar prioriteitenlijst staan en is dan ook trots een sponsorbijdrage aan deze studie te kunnen leveren en hiermee een langdurige relatie met FIFPro aan te gaan. Meer informatie over de studie?

Official Supplier & Sponsorships

  • FIFPRO
  • logo-knkv-2020
  • logo-dutch-gymnastics-2020