Nieuws

2023 belangrijk jaar voor Drake Football Study

Na de wereldbekerfinale op 18 december gingen veel Europese spelers in landen als Engeland, Spanje en Frankrijk terug naar een druk schema zonder de typische herstelperiode na een internationaal toernooi. Voor de Drake Football Study zijn de gegevens van die periode zeer belangrijk.

De Drake Football Study ging in 2019 van start en volgt het welzijn van ongeveer 170 mannelijke en vrouwelijke voetballers. Deze tienjarige studie volgt de speler van bij de start van zijn/haar carrière tot aan zijn/haar pensioen. Dit jaar wordt verwacht dat nieuwe inzichten worden opgedaan doordat we spelers slechts enkele dagen na het WK zagen terugkeren naar de training bij hun club.

Onderzoeksgroepen houden het optreden van blessures in de gaten, vooral omdat de Drake Study dit seizoen nu kan vergelijken met een WK in de winter. In de afgelopen tien jaar is de druk op spelers toegenomen van supporters en media en dat door sociale media. Het gebrek aan mentale hersteltijd na het WK is alarmerend volgens prof. dr. Vincent Gouttebarge. 

Lees het volledige artikel op Fifpro

Official Supplier & Sponsorships

  • FIFPRO
  • logo-knkv-2020
  • logo-dutch-gymnastics-2020